Frequently Asked Questions

Alle antwoorden op alle mogelijke vragen ;-)
Statement

Statement

Begin augustus hebben we besloten Nuud vrijwillig van de Franse markt te halen. We hebben hard gewerkt aan een nieuwe, minder vette formule om uiterst zeldzame gevallen van verstopte poriën en huidirritatie te verminderen, vooral na het scheren en overmatig gebruik van het product.

Wees gerust: alle ingrediënten in onze deodorant zijn 100% veilig en individueel getest.

Houd u bij het gebruik van onze producten aan onze productgebruiksrichtlijnen om ongemak te voorkomen:

- Beperk het aanbrengen tot één keer per 2 dagen om verstopping van de poriën te voorkomen. Gebruik niet te veel.
- Vermijd gebruik direct na het scheren of ontharen en niet aanbrengen op beschadigde huid of wonden.
- Hoewel uiterst zeldzaam, bij tekenen van ontsteking of cysten onmiddellijk het gebruik van het product stoppen.
- Gebruik het product niet in situaties die maceratie kunnen bevorderen, zoals zwaarlijvigheid, ontharing of Hidradenitis - Suppurativa.

Transpireren, deodorant en anti-transpirant

Waarom is transpireren belangrijk?

Transpireren is een lichaamseigen functie die direct verband houdt met je interne temperatuurhuishouding. Wordt je lichaam te warm, dan worden er automatisch impulsen vanuit je hersenen naar je poriën gestuurd waarna deze transpiratievocht afscheiden. Het dunne laagje vloeistof dat daarmee op je huid ontstaat verdampt, zodat er warmte wordt onttrokken en je lichaam dus afkoelt. Transpireren zorgt er verder voor dat de afvalstoffen uit je lichaam naar buiten gedreven kunnen worden.

Hoe ontstaat zweetgeur?

Gelukkig zorgt niet al het transpiratievocht voor zweetgeur. Overal op je lichaam zitten zweetklieren - eccriene klieren – maar in de pubertijd komen hier aparte zweetklieren bij: apocriene klieren. Deze apocriene klieren vormen zich specifiek in de oksels en de schaamstreek. Als je transpireert scheiden zowel de eccriene als de apocriene klieren geurloos vocht af. Bacteriën zetten enkel het vocht dat de apocriene klieren uitscheiden om in boterzuren. En het zijn die boterzuren die zorgen voor de kenmerkende ‘zweetgeur’.

Hoe kan ik mijn transpiratie verminderen?

Transpireren doe je niet voor niets; het lichaam zorgt ervoor dat het op de juiste temperatuur blijft. De makkelijkste manier om transpiratie te verminderen is dus om te zorgen dat je lichaam niet te warm wordt. Is het een warme dag, heb je een spannend gesprek of beweeg je intensief? Dan zal het lichaam toch af moeten koelen. De volgende tips kunnen je helpen om transpiratie toch te verminderen:

Kleding - Wat vooral belangrijk is voor de mate van transpiratie is het materiaal van je kleding. Sommige stoffen laten minder lucht door en daarmee houd je dus meer warmte vast. Naast het doorlaten van lucht is het type materiaal ook van invloed op de transpiratiegeur. In polyester floreren bacteriën het beste. Omdat deze bacteriën verantwoordelijk zijn voor de transpiratiegeur wil je dus zo min mogelijk polyester dragen. Je kunt beter 100% katoenen (of bamboe) kleding dragen, gezien bacteriën zich daar een stuk minder prettig in voelen. O ja, kies op een warme of stressvolle dag liever voor zwarte of witte kleding, daarop zie je vochtige plekken veel minder goed.

Stress - Een belangrijke oorzaak van transpiratie is stress. Stresshormonen geven een signaal af aan het lichaam om harder te werken. Dit verhit je lichaam en daardoor ga je dus zweten. Blijf dus zo relaxed mogelijk en ga regelmatig sporten: regelmatig sporten kan het lichaam helpen om minder stresshormonen aan te maken.

Koffie - Cafeïne stimuleert het centrale zenuwstelsel, dat op haar beurt weer de zweetklieren aanstuurt. Daarnaast verwarmt de warme drank het lichaam. Je lichaam zal hierdoor weer af willen koelen, wat ervoor zorgt dat je meer gaat zweten. Als je veel transpireert kun je dus overwegen om minder koffie te drinken.

Hete kruiden - Net als in het geval van cafeïne, sturen ook pittige kruiden signalen naar het brein. Dit komt door de capsaicin die in pepers zitten. Het brein denkt namelijk dat het lichaam oververhit raakt. De logische reactie van het lichaam is om te gaan zweten. Kijk dus uit met pepers in je eten!

Wat is het verschil tussen anti-transpirant en deodorant?

Een anti-transpirant blokkeert langdurig de uitgangen van de zweetklieren en daarmee de productie van zweet. Een deodorant daarentegen voorkomt het zweten niet, maar pakt de bacteriën op de huid aan en verhult de zweetgeur. In een reguliere deodorant zit vaak alcohol en flink wat geurstoffen om de geur te maskeren. Vaak wordt deodorant en anti-transpirant door elkaar gehaald: je moet dus goed op de ingrediëntenlijst kijken om te achterhalen wat je precies koopt. Staat er op de ingrediëntenlijst iets met aluminium, potassium alum, aluin of zirconium dan heb je te maken met een anti-transpirant.  

Anti-transpiranten blokkeren de poriën - ze hebben een samentrekkend effect op de huidporiën in je oksels en sluiten deze poriën zoveel mogelijk af waardoor je minder transpireert. De actieve ingrediënten in anti-transpiranten – aluminiumzouten- reageren met de elektrolyten in je transpiratievocht, waardoor er als het ware een soort gel-plug in je zweetklierkanaal wordt gevormd. Deze plug verstopt je poriën en voorkomt dat je zweetklier vocht kan uitscheiden. Als je dus maar genoeg anti-transpiranten gebruikt, zal het merendeel van je zweetklieren geen zweet meer aan je huidoppervlak brengen. Je verstoort daarmee dus je de lichaamseigen temperatuurregulatie en houdt het afscheiden van alle afvalstoffen tegen.

Deodorant maskeert geur - Een anti-transpirant kan nooit al het vocht tegenhouden. Er ontstaat dus alsnog transpiratiegeur omdat bacteriën het vocht dat de apocriene klieren uitscheiden omzetten in boterzuren. En die boterzuren zorgen voor de kenmerkende ‘zweetgeur’. Die geur wordt verbloemd door de alcohol en parfum in je deodorant. Het resultaat is vaak dat je uiteindelijk ruikt naar een combinatie van transpiratiegeur en de parfum uit je deo.

Wij vinden deze aanpak onlogisch en achterhaald. Nuud denkt en doet anders.Wij kiezen ervoor om de bacteriën aan de pakken die verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van de kenmerkende zweetgeur. Ons belangrijkste bestanddeel daarin is microzilver. Dat zorgt ervoor zorgt dat de bacteriegroei langdurig geremd wordt. Geen bacteriën betekent geen geur. Simpel. Verder vinden we dat je het afscheiden van afvalstoffen door transpiratie niet moet blokkeren. Je afvalstoffen kunnen dan immers je lichaam niet uit. Nuud zet de poriën dus niet dicht, maar voorkomt wel dat de geur van transpiratie kan ontstaan.

Hoe zit het nou met de veiligheid van anti-transpirant en deodorant?

De vraag ”Vergroot het levenslange gebruik van deodorant op basis van aluminium de kans op het krijgen van (borst)kanker? “ blijft via verschillende bronnen terugkomen. Steeds meer onderzoek zet grote vraagtekens bij de veiligheid van de meeste reguliere deodoranten en anti-transpiranten waarin met name aluminiumchloride als werkzame stof wordt gebruikt.

Vrijwel iedereen gebruikt dagelijks deodorant en een mogelijke link met kanker kan daarom zorgen geven of leiden tot ongeloof. In het algemeen wordt aluminium in de praktijk als veilig beschouwd, maar er is door ontbrekend onderzoek nog veel onbekend over de precieze effecten die het kan hebben op menselijke cellen.

Uitspraak doen over de veiligheidseffecten van aluminium in deodorant is niet aan ons. Maar tegelijkertijd stellen wij ons wel de vraag of het verstandig is iedere dag, jaar in, jaar uit, deodorant met aluminium onder je oksels te rollen of te spuiten zonder dat hier uitsluitsel over bestaat.

We onderschrijven dan ook de algemene consensus dat er meer onderzoek gedaan moet worden naar de effecten van aluminium in je deodorant om zo meer duidelijkheid te krijgen over de hypothese dat aluminium bijdraagt aan de toename van borstkankergevallen. Er is nu gewoon nog onvoldoende bewijs om harde conclusies te kunnen trekken.

De Borstkankervereniging heeft overigens nog steeds als standpunt dat deodorant met aluminiumchloride niet bij kan dragen tot het krijgen van borstkanker. Zij geeft aan dat er nog onvoldoende bewijs is omdat er nog niet is getest op de huid van mensen.

Nuud en de werking van Nuud

Wat zit er in Nuud?

Allereerst vertellen we graag wat er niet in Nuud zit. Zo zit er geen aluminium in Nuud, geen parabenen en geen irriterende zouten. Geen ingrediënten van dierlijke oorsprong, Nuud is dus 100% Vegan. Dingen uit de petrochemische industrie? Niet welkom. Ook geen plek voor drijfgassen, alcohol, kleurstoffen en geurstoffen.

Alleen 100% onschuldige ingrediënten mogen in Nuud. Die ingrediënten moeten er dus voor zorgen dat Nuud de meest effectieve deodorant ter wereld is… Dus wat zit er dan wél in Nuud?

Er zitten maar 10 ingrediënten in Nuud. Het belangrijkste ingrediënt is microzilver dat op natuurlijke wijze de geur van transpiratie voorkomt zonder de poriën te blokkeren of de huid te irriteren. Daarnaast gebruiken we gecertificeerde, natuurlijke ingrediënten als kokosolie, was van de carnaubapalm en amandelolie om dat microzilver op zijn plek te krijgen en te houden. Dat is wat Nuud zo ontzettend Nuud maakt. Simpel.

Wil je precies weten wat er in Nuud zit, klik dan hier.

Wat maakt Nuud uniek?

Nuud is geen deodorant, maar een preodorant - Een gewone deodorant verbloemt transpiratiegeur, Nuud voorkomt transpiratiegeur. Bij Nuud krijgt geur geen kans omdat bacteriën die verantwoordelijk zijn voor transpiratiegeur op natuurlijke wijze worden geremd. In een anti-transpirant trekt het actieve bestanddeel (aluminium) de poriën dicht en in combinatie met parfum wordt de geur gemaskeerd, in plaats van voorkomen.

Nuud werkt bij eenmalig aanbrengen dagenlang - Omdat Nuud anders is en daardoor langer werkt dan gewone deodorant heb je er veel minder van nodig. Microzilver verkleint namelijk de bacteriepopulatie structureel, waarmee transpiratiegeur niet kan ontstaan. Nuud werkt gedurende minimaal 48 uur en maximaal 7 dagen. Naast het gemak dat je Nuud niet zo vaak aan hoeft te brengen, heeft dit nog een belangrijk voordeel: het is beter voor je huid omdat deze meer met rust gelaten wordt.

Nuud moet je smeren - Smeren in plaats van rollen of sprayen: de crème, de drager van het microzilver, transporteert de werkzame bestanddelen naar de juiste plek en houdt ze daar. De crème garandeert niet alleen de werkzaamheid, maar is ook nog eens bijzonder zacht voor de huid en levert geen irritatie op. Daarom hebben we gekozen voor deze drager van de werkzame stoffen in plaats van een roller of een spray. En omdat het niet oplost in water kun je prima douchen, sporten of wat je maar wilt, zonder dat de werkzaamheid van Nuud afneemt.

Nuud is geurloos - In plaats van het geurtje van normale deo ruik je met Nuud naar jezelf. Nuud bevat geen parfum, zodat er na het aanbrengen alle ruimte is voor de geur van je parfum of aftershave. Géén geur of de geur van je favoriete parfum, de keuze is aan jou! Voor sommige mensen is dat even wennen, zeker als je gewend bent aan de walmen van je reguliere deo...

Nuud maakt écht geen vlekken in je kleding - Nuud bevat geen ingrediënten die kleding verkleurt en onbruikbaar maakt. Shirts blijven eindeloos vrij van gele vlekken (Bijkomend voordeel: Nuud wordt dan opeens wel heel erg voordelig ;-).

Nuud is verder vele malen geconcentreerder dan gewone deodorant; je hebt ongeveer vijftien keer minder nodig. Dat betekent dat er vijftien keer minder geproduceerd hoeft te worden, vijftien keer minder vervoerd hoeft te worden en vijftien keer minder verpakkingsmateriaal weggegooid hoeft te worden. Nuud heeft dus een veel kleinere impact op het milieu. Wist je bijvoorbeeld dat er in de EU en VS samen jaarlijks zo’n 8 miljard deodorantbussen in het huisvuil verdwijnen?

Volkomen onschuldig: wat bedoelt Nuud daar precies mee?

Omdat producten die je dagelijks op je lichaam aanbrengt nooit een gevaar mogen vormen voor je gezondheid of de wereld om ons heen bevat Nuud alleen ingrediënten en verpakkingsmaterialen die zo veilig, onschuldig en onschadelijk mogelijk zijn.

Als actieve stof gebruikt Nuud microzilver. Dit is een natuurlijk (gecertificeerd) ingrediënt dat bacteriegroei die verantwoordelijk is voor zweetgeur afremt. En zonder die hier allemaal te benoemen, zijn de andere ingrediënten ook van onbesproken gedrag. Wil je precies weten wat er in Nuud zit, klik dan hier.

Doordat Nuud zo geconcentreerd is heb je er veel minder van nodig; er hoeft dus minder van gemaakt te worden, minder verscheept te worden en we hebben minder verpakkingsmateriaal nodig. Overigens is de verpakking ook zo onschuldig mogelijk. Zo kiezen we voor een tube vervaardigd uit suikerriet, een doosje gemaakt van ongebleekt FSC karton en verzenden we Nuud klimaatneutraal.

En waar het mogelijk is, werken we iedere dag met veel plezier aan oplossingen die Nuud nóg onschuldiger maken!

Super effectief: hoe kan het dat Nuud zo goed werkt?

Om goed te begrijpen hoe Nuud werkt moet je allereerst weten wat transpiratiegeur nu eigenlijk is. Overal op je lichaam zitten zweetklieren (eccriene klieren). In de pubertijd komen hier nog aparte zweetklieren bij (apocriene klieren), en deze vormen zich specifiek in de oksels en schaamstreek. Zowel de eccriene als de apocriene klieren scheiden geurloos vocht af. Bacteriën zetten het vocht dat de apocriene klieren uitscheiden om in boterzuren die de kenmerkende zweetgeur hebben.

Anti-transpiranten sluiten door middel van hun actieve ingrediënten de huidporiën zoveel mogelijk af. Maar het vocht kan niet voor 100% worden tegengehouden en zo ontstaat alsnog de transpiratiegeur. Om die geur te verbloemen wordt er zo veel mogelijk parfum toegevoegd. Het resultaat is dat je ruikt naar een combinatie van transpiratiegeur en goedkope parfum. Omdat het actieve ingrediënt bovendien alweer snel verdwijnt, moet je het vaak meerdere malen per dag aanbrengen.

Nuud vindt deze aanpak onlogisch en achterhaald. Nuud kiest daarom voor microzilver, dat de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor de kenmerkende zweetgeur op natuurlijke wijze langdurig remt. Geen bacteriën, geen geur. Simpel. Bij de één ontstaan er sneller weer bacteriën dan bij de ander, maar op basis van de ervaring van duizenden klanten kunnen we zeggen dat voor de meeste mensen twee keer per week aanbrengen voldoende is. Voor sommigen volstaat zelfs slechts eenmaal per week.

Werkt Nuud voor iedereen?

Ja, Nuud werkt voor iedereen. Man, vrouw, jong en oud. Iedereen transpireert en ontwikkelt vanaf de pubertijd in meerdere of mindere mate transpiratiegeur.

Je moet je voorstellen dat er niet slechts één type bacterie op je lichaam zit; de diversiteit aan bacteriën is enorm; vergelijkbaar met de diversiteit aan plant- en diersoorten in een tropisch regenwoud. Dit tropische regenwoud aan bacteriën heet ‘het microbioom’. En net als in het tropisch regenwoud zijn er de ene keer meer exemplaren van de ene plantensoort, en de andere keer meer van de andere soort. Er zijn een aantal typen bacteriën die de specifieke transpiratiegeur veroorzaken, terwijl andere weer helemaal geen geur veroorzaken. Bij een deel van de mensen overwoekeren de ‘geen geur’-bacteriën zelfs de ‘wel geur’-bacteriën. Die mensen hebben dus geen deodorant nodig.

Naast het microbioom is ook het aantal apocriene klieren van belang. Overal op je lichaam zitten zogenaamde eccriene zweetklieren, maar tijdens je pubertijd ontwikkelen zich onder andere onder je oksels de zogenaamde apocriene zweetklieren. Juist het vocht uit deze klieren veroorzaakt samen met de ‘wel geur’-bacteriën de transpiratiegeur. Houden - ondanks het gebruik van Nuud - de ‘wel geur’-bacteriën nog steeds de overhand bij jou, dan zal Nuud (veel) minder goed voor je werken. Schakelt Nuud deze bacteriën bij jou gemakkelijk uit, dan is eens in de week aanbrengen voldoende.

Jouw microbioom laat zich net zo moeilijk voorspellen als het regenwoud, maar gelukkig is Nuud voor de meesten van ons meerdere dagen lang effectief. Op basis van de terugkoppeling van duizenden klanten kunnen we zeggen dat voor de meeste mensen twee keer per week aanbrengen voldoende is en voor sommigen volstaat zelfs slechts eenmaal per week. Het komt een enkele keer voor dat Nuud niet werkt: het microzilver is dan niet in staat het aantal ‘wel-geur’ bacteriën ten opzichte van de andere bacteriën voldoende te verlagen.

Nuud laat geen sporen in kleding achter. Hoe kan dat?

Doordat Nuud geen zouten bevat, ontstaat er geen opeenhoping van die zouten die kleding verkleurt en onbruikbaar maakt.

Nuud blijft werken ondanks sporten of douchen. Hoe kan dat?

Nuud is een crème op oliebasis, vergelijkbaar met waterproof zonnebrandcrème. Omdat het niet oplost in water kun je prima douchen, sporten of wat je maar wilt zonder dat de werkzaamheid van Nuud afneemt.

nuud and how it works

What’s micro silver, and why do I care?

We care about silver so you don’t have to. This is the top line low down: Silver in consumer products can be categorized by form and size. The form can be pure elementary silver (metallic) or silver dissolved in fluid (colloidal silver). The size can be teeny tiny particles (nano) or particles that are a thousand times larger (micro). 

We know about the effects of metallic silver because we’ve used it for years in things like cutlery or jewelry. People have been wearing silver close or next to their skin for decades at a time during a lifetime. So, we’re all good there in terms of understanding the effects.We know it to be harmless.

The problem is when these particles are so teeny (the nano silver we were telling you about) they can get into the skin - the effects of this are unknown. The same goes for colloidal silver; when silver is dissolved in fluid its characteristics change and its safety is no longer something we know enough about. 

Aside from safety with respect to our bodies, there’s the environmental elephant in the room. Nano silver particles and dissolved silver particles slip through the filters at water purification plants because they’re so teeny weeny - they end up in the irrigation waters. Also far from cool!

So, why on earth would we use nano or colloidal silver? The answer is purely cost. By making the particles smaller or dissolving them in fluid, the effectiveness increases, hence less silver is needed for the same effect and the price drops. In nuud there is neither nano silver nor colloidal silver, in nuud there is only 100% metallic micro silver. Like we said, we care – so you don’t have to.

And this lovely sugar cane plastic nuud uses?

Most of the world’s plastic is derived from petroleum. All of this plastic adds to the large footprint the petroleum industry burdens the climate and environment with. There is another way though. Plastic can be made from soy, grass or corn. Bettering any of these sources – plastic can be made from sugarcane. Thanks to sugarcane’s high density, only a small area of farmland is required to grow it. In addition, the water and fertilizer needed for growing are natural; just the rainwater and waste material of the sugarcane production itself. The resulting impact on the ecosystem is minimal. {Feel free to cheer or do a little dance here – we did!]

On top of this, petroleum based plastic emits CO2. We know - yuck! Whereas the production of plant-based plastic reduces CO2, because plants absorb CO2 while growing. The numbers are brag-worthy! For each kg of sugarcane produced, 4kg of CO2 is absorbed. The annual production of 200.000 tons of sugarcane absorbs the annual emissions of almost one million cars. We know – the new normal! Bragging over!

What else is cool about nuud’s silver?

Certain forms of silver can lead to bacterial resistance. That’s why we’ve opted for pure metallic silver which works in a different way. nuud’s silver ions bind to negatively charged parts in proteins. These parts are essential to the life-supporting functions of the cells. By inactivation of these life-supporting functions the bacterial cells break down and die. In order to become resistant to silver, bacteria would need to remove all negative charges, which would lead to self-destruction of the cell.

nuud’s packaging - all sugarcane, bar the lid. Here’s our honest why:

So, we made nuud’s lid out of regular plastic. We tried (non-stop research, sleepless nights, tears and tantrums)  to design a sugarcane lid. But no matter how hard we tried, the lid would crumble with the tiniest fraction of force. We’ll keep on it though – we’re on top of all the latest development in the bioplastics field, and as soon as there's a promising invention, we'll be the first in line to give a go!

Toepassing en gebruik

Hoe gebruik je Nuud?

Als je jarenlang traditionele deodorant of anti-transparant hebt gebruikt is je lichaam gewend geraakt aan de manier waarop die werkt en hoe je die aanbrengt. Nuud werkt anders. En daar moet je wellicht even aan wennen. Met onderstaande tips & tricks heb je met Nuud de zorgeloze deodorant die niet alleen onschuldig is maar ook super effectief.

Tip 1: Niet te veel Nuud
Je probeertubetje Nuud is verbazingwekkend klein. Toch doen mensen gemiddeld 6 of 7 weken met dat tubetje. Dat komt doordat Nuud super geconcentreerd is. Bij gebruik is een heel klein beetje Nuud meer dan genoeg! Was je oksels goed met zeep, droog ze goed af en smeer ongeveer een hoeveelheid ter grootte van een erwt per oksel gelijkmatig uit. Let op! Echt niet teveel! Nuud is dus super geconcentreerd en heel makkelijk smeerbaar.

Tip 2: Ontdek je ‘smeerfrequentie’.
Smeerfrequentie ja, bij gebrek aan een beter woord. Maar goed, ondanks dat kleine beetje dat je smeert, blijft Nuud echt meerdere dagen werkzaam. Gemiddeld brengen mensen Nuud om de 3 dagen aan. Maar iedereen heeft zijn eigen frequentie dus dat vraagt om een beetje proberen. Begin bijvoorbeeld met om de dag smeren en bouw dat in een week of twee uit naar de periode die voor jou werkt.

Tip 3: Frisse kleding.
Nuud neutraliseert de bacteriën die transpiratiegeur veroorzaken.  Nuud verbloemt transpiratiegeur dus niet maar voorkomt die. Daarnaast ruikt Nuud van zichzelf neutraal. Daarom moet de kleding die je gedragen hebt voor dat je met Nuud begon eerst vrij zijn van de 'oude luchtjes’ en bacteriën. Okselgedeelten van shirts, hemdjes, en onderkleding moet je dus eerst goed uitwassen (het liefst met azijn of alcohol, en nog even met een hete strijkbout erop) voor een geurvrije start en een kakelfrisse toekomst.

Tip 4: Durf te detoxen
Transpireren is belangrijk voor je lijf. Daarom zitten in Nuud geen zouten want die blokkeren je transpiratieklieren. Gewone deo's die aluminiumzout of baking soda bevatten, veroorzaken vaak verstoorde transpiratieprocessen en leiden tot opgeslagen afvalstoffen in je lijf. Nuud gaat dat weer fiksen. Natuurlijk en geurloos!  Soms verhevigt daarbij de eerste dagen je transpiratie, qua vocht én geur. Dit effect van de ‘detox' loopt af als je Nuud wat langer gebruikt. Bij onzekerheid: begin gewoon in het weekend dan kun je in je eigen, veilige domein ervaren hoe Nuud bij je werkt.

Het lijkt of Nuud voor mij niet (goed) werkt, hoe kan dat?

Nuud is geen anti-transpirant maar een deodorant
Het is belangrijk om het verschil uit te leggen tussen deodorant en anti-transpirant. Een deodorant pakt de geur aan en aan anti-transpirant het vocht. De meeste deodoranten zijn ook anti-transpiranten. Nuud is primair een deodorant en pakt dus vooral transpiratiegeur aan in mindere mate het transpiratievocht.

Transpiratievocht is het resultaat van je lichaam dat probeert af te koelen. Dit vocht is in principe geurloos, maar wordt, zeker als je veel transpireert, als onaangenaam ervaren. Anti-transpiranten blokkeren met hun actieve ingrediënten je poriën, waardoor je veel minder transpireert. Je lichaamseigen temperatuurhuishouding wordt daarmee verstoord en de toxines kunnen je lichaam niet meer via de oksel verlaten.

Wanneer je stopt met het gebruik van een anti-transpirant wordt deze blokkade opgeheven en dan kan het, zeker in het begin, voorkomen dat je tijdelijk meer transpireert dan voorheen. De gel-plugs die je poriën jarenlang hebben geblokkeerd verlaten dan langzaam je lichaam. Dit kan even duren. Veel mensen schrikken hiervan en stappen weer over op hun oude deo. Ons advies: geef het even tijd!  

Tijdelijk sterkere transpiratiegeur 
Transpiratiegeur ontstaat wanneer bacteriën de huidvetten uit het transpiratievocht omzetten in boterzuur. Dat geeft de kenmerkende zweetgeur. Om die geur te verbloemen wordt er zo veel mogelijk parfum toegevoegd in een reguliere deodorant. Het resultaat is dat je uiteindelijk ruikt naar een combinatie van transpiratiegeur en de goedkope parfum uit je deo.

Wanneer je met Nuud begint zal de geur die de bacteriën veroorzaken niet meer verbloemd worden zoals bij een andere deo, maar zullen deze bacteriën zelf worden aangepakt. Je microbioom moet even wennen aan deze nieuwe situatie. Geef het dus even de tijd!

Heb je weinig bacteriën dan werkt Nuud al na 1 keer aanbrengen, heb je er meer dan kan het zijn dat je het een aantal keer moet aanbrengen om tot de volledige werking te komen. Deze detox periode kan even duren. Soms kun je gedurende die periode zelfs sterker ruiken dan je gewend bent. Even blijven smeren dus tot je lichaam eraan gewend is; speel met de frequentie om er achter te komen wat voor jou het beste werkt.

Kleding
Bacteriën zitten op je huid en in je kleding. Met het gebruik van reguliere deo verbloem je die geur, maar hij is en blijft er wel, al merk je het niet direct. Van je huid kan je deze gemakkelijk afwassen, maar het uit je kleding krijgen is een stuk lastiger.

Een mogelijke oorzaak dat je het idee hebt dat je nog steeds stinkt komt dus meestal door de bacteriën die in je kleding (blijven) zitten. Een geur van oud zweet of een klamme geur kan het gevolg zijn als je die kleding weer aantrekt. Een goede manier om te bepalen of dit het geval is, is om te checken of het dus je huid is die je ruikt of dat het je kledingstuk zelf is. Vooral kleding die niet van katoen is gemaakt heeft de eigenschap veel bacteriën op te nemen. Het is het beste om de kleren een keer op minimaal 60 graden te wassen. Voor kleren waarbij dat niet kan helpt het ook om de plekken bij de oksels te strijken met zoveel mogelijk stoom. Dit zal de oude bacteriën aanpakken waardoor de geur niet terugkomt.

Geen parfum
Na vele jaren van normale deo gebruiken ben je waarschijnlijk zo gewend aan een geurtje onder je armen dat alleen al het ontbreken daarvan het gevoel kan geven dat je deo niet werkt. Nuud bevat bewust geen parfum; wij vinden dat een lekker geurtje beter kan komen van een mooi parfum dan van een goedkope deo.

Hoe vaak moet ik smeren?

Ieder lichaam is natuurlijk anders. Voor sommige mensen werkt Nuud 48 uur lang, voor anderen is eenmaal per week aanbrengen al voldoende. Ervaring heeft geleerd dat de meeste mensen voldoende hebben aan 2 tot 3 maal per week aanbrengen. En hoe langer je Nuud gebruikt hoe minder vaak je het hoeft aan te brengen.

De beste manier om erachter te komen wat voor jou de optimale smeer frequentie is, is om Nuud iedere 2 dagen aan te brengen. . Merk je dat dit voldoende is dan kun je het iedere 3 dagen aan gaan brengen, enzovoort. Je moet er dus een beetje mee experimenteren om erachter te komen wat voor jou de ideale frequentie is.

Wordt Nuud steeds effectiever?

Naarmate je Nuud langer gebruikt zullen er steeds minder bacteriën terugkeren en hoef je Nuud dus minder vaak aan te brengen. Begin daarom bijvoorbeeld met om de dag aanbrengen en kijk dan hoeveel langer Nuud bij jou werkt door steeds een dag langer te wachten voordat je het opnieuw aanbrengt. Zo vind je de juiste balans voor jezelf. Het is natuurlijk zonde om Nuud iedere drie dagen te gebruiken als blijkt dat Nuud bij jou wel een week werkt, maar andersom is ook niet aan te raden.

Nuud en douchen

We krijgen vaak de vraag hoe het zit met de werkzaamheid van Nuud en het effect van douchen daarop. Daarom is het goed om te begrijpen hoe Nuud precies werkt. Nuud heeft als actief ingrediënt microzilver en heeft een crème op oliebasis om het microzilver op zijn plek te brengen en daar te houden. Het is een beetje vergelijkbaar met waterproof zonnebrandcrème: omdat het niet oplost in water kun je prima douchen, sporten of wat je maar wilt zonder dat de werkzaamheid van Nuud afneemt.

Nuud blijft ondanks douchen dus gewoon werkzaam, je kunt douchen zoveel je wilt. Wanneer je echter heel hard gaat scrubben met bijvoorbeeld een washandje kun je de buitenste huidlagen verwijderen en daarmee dus ook Nuud.

Door de werking van Nuud is wassen met zeep onder je oksel overigens niet meer nodig. De werking van Nuud wordt zelfs langer wanneer je niet met (teveel) zeep onder je oksels wast, maar dat is natuurlijk net wat je zelf fijn vindt.

Is nuud veilig om te gebruiken tijdens een zwangerschap?

Ja! Nuud is 100% veilig voor zwangere vrouwen en als je borstvoeding geeft. Nuud bevat geen nare ingrediënten en is totaal onschuldig 🙏 ook bevat nuud geen nano-deeltjes, dus komt niks via de huid je lichaam binnen.

Nuud overig

In welke landen is Nuud te koop?

Nuud wordt online verkocht en wereldwijd verstuurd. Dus of je nu in Europa woont of in Nieuw-Zeeland, wij zorgen ervoor dat het bij jou terechtkomt.

Let op: nuud wordt niet verzonden naar Martinique, Guadeloupe, Guyana, Reunion, St Martin, South-Africa en UAE.

Wanneer kan ik Nuud verwachten?

We versturen Nuud 3 maal per week: op maandag, woensdag en vrijdag. In Nederland wordt het gewoonlijk een dag later geleverd, in het buitenland is het compleet afhankelijk van waar je je bevindt. Binnen Europa kun je een levertijd van 1 tot 2 weken verwachten, en voor de rest van de wereld geldt een verwachte levertijd van 2 tot 3 weken.

Het kan wel eens gebeuren dat een pakketje in de post verstrikt raakt. Dan komt het bijna altijd binnen een paar dagen alsnog aan. Verder komt het incidenteel voor dat op afgelegen plekken in verre oorden pakketjes later worden bezorgd omdat de postbode daar niet vaak komt. Hoe het ook is, mocht je vragen hebben over de zending, dan kun je altijd een mailtje sturen naar info@nuud.care. We staan met ons customer service team altijd paraat!

Waarom kost een tube Nuud van 15ml €13,95?

Omdat Nuud veel geconcentreerder is en gebruik maakt van het zeer kostbare microzilver, is Nuud hoger in prijs dan een reguliere deodorant. Maar omdat het zo geconcentreerd is, gaat bij gemiddeld gebruik een tubetje Nuud 6 à 7 weken mee. Dat maakt Nuud in werkelijkheid hooguit iets duurder dan een reguliere deo.

Concentratie - We hebben ervoor gekozen Nuud zo geconcentreerd mogelijk te maken (je hebt per keer maar een heel klein beetje nodig). Dit scheelt een onnodige hoeveelheid ingrediënten en een onnodige hoeveelheid verpakkingen. Nuud is daarmee ongeveer 15 keer geconcentreerder dan een reguliere deodorant spray.

Ingrediënten - Het werkend ingrediënt in reguliere deodorant is aluminium of een vorm daarvan. De kostprijs van het microzilver in Nuud is ruim 1.000 keer hoger. Reguliere deodoranten kunnen dus tegen veel lagere prijzen worden aangeboden dan Nuud.

Wat we overigens veel horen is dat door het gebruik van Nuud je je kleding veel langer goed houdt. Je hebt immers geen (gele) vlekken meer in je T-shirt of overhemd door het aluminium wat in je deo zit. Nuud wordt dan opeens wel heel erg voordelig ;-). 

De 20 ml tube en de 15 ml tube zijn hetzelfde. Hoe zit dat?

We hebben vanuit productieoverwegingen gekozen voor één formaat tube, maar met andere inhoud. Het Starter Pack bevat 1 tube van 15ml en het Smarter Pack bevat 2 tubes van 20ml. Dezelfde tube dus, maar met meer inhoud. Op de achterzijde van de tube staat vermeld of het een 15 of 20 ml tube is.

Waar en hoe wordt Nuud gemaakt?

Nuud wordt voor 100% geproduceerd in Europa. Dat geeft ons de zekerheid dat alles aan de Europese richtlijnen voldoet. Dat geldt voor de werkomstandigheden, de hygiënevoorschriften, de milieurichtlijnen enzovoort.

Nuud is vele malen geconcentreerder dan gewone deodorant; je hebt ongeveer vijftien keer minder nodig. Dat betekent dat er vijftien keer minder geproduceerd hoeft te worden, vijftien keer minder vervoerd hoeft te worden en vijftien keer minder verpakkingsmateriaal weggegooid hoeft te worden.

Wat is de Nooit Zonder Nuud Service precies?

Stel je bent een echte fan van Nuud, dan hoef je ook nooit meer zonder Nuud te zitten. Want met onze Nooit Zonder Nuud service krijg je precies de juiste hoeveelheid Nuud op het juiste moment in huis.


Hoe werkt het? Je kiest de frequentie die bij jou past. Smeer je soms, gemiddeld of smeer je vaak? Je krijgt dan iedere drie, vier of vijf maanden twee 20 ml tubes automatisch thuisgestuurd. Een keer een extra tube bestellen, een levering pauzeren of de Nooit Zonder Nuud gewoon uitzetten? Wij leveren de service; jij bepaalt. Je zit nergens aan vast.

Deze service is credit card only; we belasten je kaart een week voor de volgende verzending.  Interesse in de Nooit Zonder Nuud Service? Klik hier.

Kan ik Nuud verkopen of vertegenwoordigen?

Nuud wordt vooral online verkocht. Het voordeel is dat we daarmee een internationale community van fans kunnen bouwen van wie we veel kunnen leren en met wie we het merk verder kunnen ontwikkelen. Soms krijgen we verzoeken van bijvoorbeeld yogascholen, schoonheidsspecialistes of bijzondere winkels. Natuurlijk vinden we het leuk als we die –kleinschalig – kunnen bedienen om zo nog meer mensen met Nuud kennis te laten maken. Als je interesse hebt om Nuud te verkopen of te vertegenwoordigen, kun je contact opnemen met info@nuud.care.

Heeft Nuud ook samples?

We hebben geen samples. De reden hiervoor is dat het even duurt voordat Nuud haar volledige effect heeft behaald. Echter verkopen we 2 maten: het Starter Pack; 15 ml voor EUR 12,95 (genoeg voor 6-7 weken) en als Nuud je nieuwe deodorant blijkt te zijn, kun je het Smarter Pack bestellen; 40 ml voor EUR 24,95 (genoeg voor gemiddeld 3 tot 4 maanden). Het Smarter Pack is meer dan 25% voordeliger dan het Starter Pack.

Groene verzending?

De meeste producten die in jouw handen terechtkomen, zijn verzonden. De meeste van deze producten hebben een CO2-voetafdruk. Toch zorgen we ervoor dat onze productiemethoden dezelfde of meer CO2 opzuigen dan die door ons transport wordt uitgestoten. Zo, voila! Nuud wordt CO2-neutraal (gecertificeerd) verzonden, waardoor de footprint een mooie ronde O is.

Stay carefree…

Wij houden van nieuwsgierigheid – en wij houden van jouww vragen! Wij zijn zo transparant als we kunnen zijn. Het is een van onze kernwaarden. Stuur ons een bericht als je meer vragen hebt!

We zijn 7 dagen per week te vinden op info@nuud.care ♥

Reviews

Dit maakt ons heel trots

bestel nuud hier

altijd gratis verzending

In elke tube zit dezelfde natuurlijke, effectieve nuud crème. De anti-odorant crème laat geen vlekken achter op je kleding en trekt snel in. Nuud is super geconcentreerd dus je hebt echt maar erwtje nodig per keer. Gemiddeld heb je dan drie dagen frisse oksels; de nuud crème verstopt je poriën niet, maar laat ze vrij ademenen.

Nooit Zonder
nuud Service

Gewoon een service die precies doet wat z’n naam belooft: zorgen dat jij nooit zonder nuud zit; jij ontvangt precies de juiste hoeveelheid nuud op het juiste moment thuis. En het is ook nog eens veel betere deal dan elke keer een los tubetje kopen:

Vanaf

€4,99 p/m