Wat doet nuud allemaal voor Moeder Natuur?

Laten we eerlijk zijn, helemaal geen deodorant gebruiken is het allerbeste voor de planeet.
Maar daarna komt nuud, denken wij. We doen er in ieder geval alles aan
om de favoriete deodorant van Moeder Natuur te zijn en te blijven.

vegan

Allereerst is nuud 100% vegan en dierproefvrij. Dat is wel het minste wat een 100% natuurlijke deodorant moet zijn. Geen enkel dier zou last moeten hebben van iets dat jouw oksels fris houdt.

plastic
negatief

We zijn officieel plastic negatief, dankzij onze samenwerking met rePurpose Global.

rePurpose Global x nuud

Dat betekent dat we twee keer meer laagwaardig plastic uit de natuur halen dan we in ons hele proces gebruiken. En onze tubes zijn ook nog eens 100% recyclable én gemaakt van bioplastic uit suikerriet (dus die eindigen sowieso niet in de natuur).

biologisch afbreekbaar

Onze kartonnen verpakking zijn van FSC karton en biologisch afbreekbaar.

C02-neutrale
verzending

Met het verzenden van onze tubes overal ter wereld wordt natuurlijk CO2 uitgestoten. Die uitstoot compenseren 100% we door een groot windpark-project in Brazilië te steunen; in de deelstaten Piauí and Pernambuco om precies te zijn.

In totaal draaien in het windpark 156 turbines met een totale capaciteit van 358,8 MegaWatt Op deze manier bespaart het project ongeveer 652.150 ton CO2 per jaar.

Hiermee helpen we - samen met ClimatePartner - niet alleen met het compenseren van onze CO2-emmissie, maar ook met schonere energie, een stabielere stroomvoorziening en betere werkomstandigheden in deze regio. Een ander groot voordeel van windenergie: het land rondom de turbines kan gewoon nog gebruikt worden voor andere (agrarische) doeleinden.

Meer weten over dit project?

Windenergie in Brazilië

geen microplastics

We kunnen vol trots het certificaat van het 'Beat the Microbeads'-initiatief van de Plastic Soup Foundation op onze tube plakken.

Die venijnige microplastics moeten namelijk gewoon de wereld uit. Of in ieder geval moeten er niet nóg meer in onze oceanen stromen. Want die mini mini microplasticdeeltjes stromen dus rechtstreeks via je doucheputje naar het riool en vervolgens naar de zee. Want waterzuiveringsinstallaties zijn niet ontworpen om ze eruit te filteren; zo dragen microplastics bij aan de ‘plastic soep’ in onze oceanen.

Met nuud weet je nu dus 100% zeker dat je niet bijdraagt aan die soep.

CO2-neutrale
website

Onze websites - acht in totaal - zijn officieel klimaatneutraal, dankzij onze samenwerking met ClimatePartner. 

De uitstoot die wordt veroorzaakt met het bezoeken van deze website (zoals nu) wordt ergens anders in de wereld slim gecompenseerd via een gecertificeerd CO2-compensatieproject. 

In ons geval is die plek het nationaal park Nyungwe Forest in Rwanda; één van de grootste en tot nu toe best bewaarde regenwouden in Afrika. We investeren daar in schone kookovens. Die gebruiken veel minder hout en stoten stukken minder uit dan het open vuur waar normaal gesproken op wordt gekookt. Zo brengen we dus Moeder Natuur en de mensen veel minder schade toe.


Meer informatie over het project en de offset vindt je hier:

ClimatePartner

nuud is effectief
en geconcentreerd

Voor ons is het uiteindelijk ook heel belangrijk dat nuud écht werkt. Als je iets smeert of rolt dat niet werkt, voelt zoiets echt als verspilling.

Nuud is ook nog eens super geconcentreerd. Zo gebruik je minder product. Minder product betekent minder productie, minder verpakking, minder distributie en dus nóg minder footprint.