Wie heeft er zin in een lesje Biologie?

Wie heeft er zin in een lesje Biologie?

Dr Annie Pryor is gek. Gek van bacteriën. Jarenlang heeft ze experimenten gedaan met de groei van bacteriën op allerlei producten. Van lunchdozen en handgels tot aan toiletreinigers.

Mega-interessant en allemaal te zien op www.dranniesexperiments.com

Omdat bacteriën de belangrijkste oorzaak zijn van okselgeur, kon je erop wachten dat ze ook zou gaan experimenteren met deodorant.

Zij wilde weten of deodorants écht de bacteriën neutraliseren die de zweetgeur veroorzaken en welke dan het beste werkt.

Hoe ze dat aanpakte?

Dr. Annie: "Ik deed deodorant onder m’n ene oksel en onder de andere oksel niet. Ik ging daarna gewoon m’n dagelijkse ding doen zonder opnieuw te douchen. Na 24 uur haalde ik een wattenstaafje over beide oksels en deed ook nog een reuk-test. Wat er op het wattenstaafje zat, smeerde ik op een petrischaaltje en liet dat 72 uur bij 36 graden Celsius staan en nam foto’s van de schaaltjes. Ik herhaalde dit experiment met elke deodorant meerdere keren om zeker te zijn van de resultaten.”

Ok, dat klinkt goed natuurlijk. En gelukkig voor ons, testte ze ook nuud tijdens dit experiment.

Dr. Annie: "Nuud is een natuurlijke, vegan, aluminum-vrije deodorant. Met microzilver worden microbes aangepakt en wordt stank gestopt (terwijl je wel blijft zweten). Ze zeggen dat als je nuud één keer aanbrengt het 3 tot 7 dagen werkt, zelfs met dagelijks douchen en scheren. Dat leek me sterk, dus ging ik ’t testen."

"Zoals je kan zien, zijn er significant minder bacteriën op de 'nuud-schaaltjes’ in vergelijking met de ‘geen-deo-schaaltjes’. Dit suggereert in grote mate dat nuud de groei van bacteriën in de oksels remt. Ik had overigens óók geen zweetgeur in de oksel met nuud, terwijl m’n andere oksel vreselijk stonk."

Nuud had nog een significant ‘bij-effect’, vertelt Dr. Annie: "Nadat ik klaar was met het testen van nuud, moest ik lang wachten tot ik weer genoeg begon te stinken zodat ik een andere deodorant kon testen. Het kostte een hele week dagelijks douchen (en dus zonder opnieuw deodorant aan te brengen) om weer zweetgeur te krijgen op de oksel waar ik nuud op had aangebracht!"

Wij van nuud hadden natuurlijk niets anders verwacht maar wat een eer als iemand zoveel moeite doet om dit grondig te onderzoeken en de deo-revolutie met maar een enkele oksel bewijst.
Terug naar blog